Sukututkimus

Kemiönsaaren seurakunnassa on kirkonkirjoja Kemiön, Dragsfjärdin, Västanfjärdin ja Hiittisten seurakunnista noin vuodesta 1860 alkaen. Tätä vanhempia kirkonkirjoja säilytetään Turun maakunta-arkistossa .

Sukututkimusta voi tulla tekemään itse seurakuntatoimistoon aukioloaikojen puitteissa (katso alla). Sukututkijan käytettävissä on mikrokortit ja lukulaite. On suositeltavaa varata ajan etukäteen.

Seurakuntatoimisto palvelee myös sukututkijoita tekemällä sukututkimusta varten maksullisia todistuksia. Näitä tehdään henkilöresurssien sallimissa rajoissa ja sen takia toimitusajoissa saattaa toisinaan olla pidempikin viive.

Tietoja sukututkimusta varten saa tilaamalla kirjallisesti.

Tärkeää huomioida sukututkimuspyyntöä tehdessä

Lähtöhenkilöstä tarvitaan riittävät tunnistetiedot eli nimi (myös entiset nimet, mikäli ovat tiedossa), syntymäaika ja mielellään myös syntymäpaikka. Tieto siitä, että milloin tutkittava henkilö on muuttanut johonkin Kemiönsaaren neljään seurakuntaan (tai muuttanut pois jostakin neljästä seurakunnasta). Maininta siitä, missä laajuudessa tietoja haluaa eli montako sukupolvea eteen- tai taaksepäin selvitetään. Asiakas voi myös määrittää enimmäishinnan, minkä sukuselvitys saa tulla maksamaan.

Sukututkimusten hinnat

Sukututkimusta varten laadittujen todistusten perusmaksu on 30 euroa. Mikäli todistuksen laatimisesta aiheutuu työtä enemmän kuin 30 minuuttia, veloitetaan  lisämaksua 15 euroa jokaiselta alkavalta 30 minuutilta. Jos todistuksen laatimiseen kuluu 1 tunti ja 15 minuuttia, laskutetaan asiakkaalta perusmaksu 30 euroa ja 2 x 30 minuutin ajalta 15 euroa, yhteensä 60 euroa. Todistuksen lähettämisestä peritään toimitusmaksua 5,50 euroa.

Tilaukset

Tulostettava sukututkimustilauslomake

• sähköposti: kimitoon@evl.fi
  • käynti/postiosoite: Kappelimäentie 6, 25870 Dragsfjärd

Lisätietoja

Seurakuntatoimisto palvelee maanantaisin, keskiviikkoisin ja torstaisin klo 9.30-15.00 (kesäaikana klo 9.30-13.00).

• puhelinnumero: 02-425990
  • sähköposti: kimitoon@evl.fi