Sydän

Käytä ääntäsi – sillä on merkitystä

Seurakuntavaalit ovat paikalliset vaalit, joissa seurakuntalaisten joukosta valitaan henkilöt suunnittelemaan toimintaa seuraavalle nelivuotiskaudelle. Seurakuntavaaleissa jo 16-vuotiaalla on äänioikeus. Rippikoulua tai konfirmaatiota ei edellytetä äänestämiseen, kirkon jäsenyys riittää.

Äänestämällä vaikutat oman seurakuntasi tulevaisuuteen. Luottamushenkilöt kehittävät ja ohjaavat seurakunnan toimintaa ja päättävät mm. siitä, ketä valitaan työntekijöiksi, minkälaisia kerhoja järjestetään ja miten rahat jaetaan. Minkälainen on sinun kirkkosi?

Äänestä ennakkoon tai varsinaisena vaalipäivänä

Voit äänestää ennakkoon missä tahansa ennakkoäänestyspaikassa ympäri Suomen, mutta voit antaa äänesi vain oman seurakuntasi ehdokkaalle. Vaalipäivänä 18.11. äänestäminen tapahtuu kotiseurakuntasi äänestyspaikassa klo 11–20.

Ennakkoäänestysaika on tiistaista lauantaihin 6.–10.11.2018 ja paikat vaihtelevat seurakunnittain. Tarkista paikat tällä sivulla.

Kotiäänestys

Kotiäänestys on mahdollinen äänioikeutetulle, jonka kyky liikkua tai toimia on siinä määrin rajoittunut, ettei hän pääse äänestys- eikä ennakkoäänestyspaikkaan ilman kohtuuttomia vaikeuksia.

Huom. Jos olet muuttanut uuden seurakunnan alueelle 15.8. jälkeen, käytät äänioikeutta vanhassa seurakunnassasi.

Varsinainen vaaliäivä on su 18.11.2018. Äänestäminen tapahtuu kotiseurakuntasi äänestyspaikassa klo 11–20.
Jos kuulut Kemiön-Västanfjärdin äänestysalueen niin äänestät Kemiön seurakuntakodissa (Hedbergintie 3, 25700 Kemiö)
Jos kuulut Dragsfjärdin-Hiittisten äänestysalueen niin äänestät Dragsfjärdin seurakuntakodissa (Kappelimäentie 6, 25870 Dragsfjärd)

Jos et tiedä mihin äänesysalueehen kuulet niin tarkista vaalikirjeestä.

Dragsfjärdin kappeliseurakunta Kemiönsaaren seurakunta
Kappelimäentie 6