Seurakuntavaalit

Asetu ehdolle seurakuntavaaleissa

Vaikuta seurakuntasi tulevaisuuteen! Seurakuntavaaleissa seurakunnan jäsenet valitsevat luottamushenkilöt, jotka johtavat seurakunnan toimintaa.

Ehdokasasettelu loppuu 17.9.2018

Ennakkoäänestys 6.-10.11.2018

Vaalipäivä sunnuntai 18.11.2018

Millainen on sinun kirkkosi?

Nyt sinulla on mahdollisuus tehdä seurakunnastasi toimiva yhteisö, joka näkyy sinulle tärkeissä  kysymyksissä. Seurakuntavaaleissa marraskuussa 2018 valitaan seurakuntasi uudet luottamushenkilöt. He päättävät mm seurakunnan työntekijöistä, mitä kerhoja järjestetään ja mihin seurakunnan varat käytetään.

Haluatko luottamushenkilöksi?

Oletko kiinnostunut vaikuttamisesta seurakunnassasi? Haluatko uudistaa toimintaa?

Asetu mielellään ehdolle seurakuntavaaleissa – huomisen kirkkoa tehdään nyt! Ehdokasasettelu loppuu 17.9. klo 16.00. Viimeistään silloin valitsijayhdistyksen perustamisasiakirja on jätettävä seurakunnan kirkkoherranvirastoon.

Valitsijayhdistykset

Vaaleissa ollaan ehdolla valitsijayhdistyksen listalla. Voit kysyä sopivaa listaa kirkkoherranvirastosta, nykyiseltä luottamushenkilöltä tai perustaa oman listan.

Listat voivat koostua saman alueen, herätysliikkeen tai poliittisen puolueen ehdokkaista, tai henkilöistä, joilla on yhteinen näkemys kirkon uudistamisesta tai nuorten aseman vahvistamisesta kirkossa.

Voit myös muodostaa oman listan keräämällä vähintään kymmenen äänioikeutettua seurakunnastasi omaan valitsijayhdistykseen.

Lisää tietoa….

löydät sivulta www.seurakuntavaalit.fi