Keskiaikainen messu

Kemiön kirkko

2. sunnuntai loppiaisesta - Jeesus ilmaisee jumalallisen voimansa

Lauluyhtye Schola Sancti Henrici yhdessä Kemiönsaaren seurakunnan kuorolaisten kanssa toteuttaa Pyhän Henrikin juhlapäivän keskiaikaisen messun samaan tapaan kuin sitä on Kemiön kirkossa vietetty ennen uskonpuhdistusta. Messua johtaa teologian tohtori Hannu Vapaavuori ja saarnassa kuullaan katkelmia keskiaikaisesta Pyhän Henrikin päivän saarnasta. Messua vietetään pääosin latinaksi, kuoron lauluista on käännökset ruotsiksi ja suomeksi käsiohjelmassa. Schola Sancti Henrici – yhtyeessä laulavat Hannu Vapaavuori, Samuli Korkalainen, Samppa Laakso, Jussi Hirvonen ja Vesa Mäkeläinen.

Messu avaa samalla Scola Sancti Henricin 20-vuotisjuhlavuoden. Yhtye perustettiin Sibelius-Akatemiassa toteuttamaan Pyhän Henrikin keskiaikaisen messun ja hetkipalveluksen rekonstruktiota Helsingin ja Kuopion tuomiokirkossa tammikuussa 2000. Tämän vanhimman kirjallisessa muodossa säilyneen suomalaisen sävelteoksen materiaalin on koonnut keskiaikaisista lähteistä musiikin tohtori Ilkka Taitto.

Kemiön kappeliseurakunta, Kemiönsaaren seurakunta