Yleisöopastus Kemiön kirkossa

Kemiön harmaakivikirkko kuvattuna ilmasta.
Kemiön kirkko

Tervetuloa yleisöopastukselle ruotsiksi tai suomeksi.

Opastus toteutuu, vaikka vain yhdelle kiinnostuneelle, mutta mikäli kirkollinen toimitus sattuu
samaan aikaan, opastus peruuntuu. Vapaaehtoinen maksu seurakunnalle.

Opastus alkaa P-alueelta.

Kemiön kirkko on hieno esimerkki Suomen keskiaikaisesta rakennustaiteesta. Holvit muurasi Petrus Murator 1400-luvun puolivälissä. Rovasti Fredrik Gabriel Hedberg, Suomen evankelisen liikkeen perustaja, oli Kemiön kirkkoherra. Tohtori Amos Andersonin, Söderlångvikin kartanon omistajan, toimesta kirkon sisustusta muutettiin huomattavasti 1920-luvulla. Molempien haudat löytyvät kirkkomaalta. Tällä kertaa painotamme enemmän tohtori Amos Andersonin panostuksia Kemiön kirkkoon.

Yhteydenotot ja lisätiedot www.salonoppaatkemionsaari.fi . Ruotsinkielinen opastus 040 838 0912 tai suomenkielinen opastus 040 545 7318.

Kemiön kappeliseurakunta, Kemiönsaaren seurakunta