Kattegatt

14.1.2019 12.33

Kattegatt_S.jpg

Leirillä saamme kuulla tarinoita viikingeistä ja heidän elämästään. He olivat kauppiaita, käsityöläisiä ja viljelijöitä mutta purjehtivat myös länteen ryöstöretkille ja taistelemaan.
Me valmistamme esineitä,
iltaisin kokoonnumme leiritulen ympärillä , ammumme jousipyssyillä ja purjehdimme optareilla ja purjeveneellä.

Leiri on avoinna kaikille kunnan oppilaille vk:lta 1-6.

Kesäkaverit ovat myös tervetulleet mukaan. Leirillä yövymme teltoissa. Voit joko ottaa mukaan oman teltan, asua kaverin kanssa hänen teltassaan tai asua partiolaisten teltassa ystäviesi kanssa. Leirialueella on myös iso entinen koulurakennus. Sadesään sattuessa pidämme ohjelmat sisätiloissa. Ateriat nautimme yleensä ulkona paitsi pahan sään aikana. Parista vanhan ajan asiasta täytyy selviytyä leirillä: pitää uskaltaa käyttää ulkovessaa sekä peseytyä meressä.

Mitä kaikkea me teemme leirillä?

Ensin pystytämme teltat ja tutustumme muihin leiriläisiin. Opimme tuntemaan leiri-alueen, jotta tiedämme mitä voimme tehdä missäkin. Opimme myös tuntemaan oman ryhmämme ja sen päälliköt. Tämän jälkeen toiminta alkaa.

Leirillä on aikuisia johtajia Kemiönsaaren seurakunnalta sekä Taalintehtaan Meripartiosta. Leirillä on myös nuoret ryhmänjohtajat.

Lähtö:

Lähtö tapahtuu m/s Stellalla Taalintehtaan satamalta, tiistaina 25.6. klo 12.30.

Leiri päättyy perjantaina 28.6. Lapset saapuvat Taalintehtaalle taksiveneillä noin klo 14.30.

Ilmoittautuminen:

Tina Höglund 040 267194 / tina.hoglund@evl.fi

Maria Manelius 0400 510937 / maria.manelius@evl.fi

Voit heti ilmoittautua mutta viimeistään perjantaina 31.5.

Ilmoittautumisen yhteydessä kerrot nimesi, millä luokalla olit, kenen kanssa haluat asua, mahdolliset allergiat/erityisruokavalio. Kerro myös jos sinulla on joku sairaus joka vaatii lääkkeitä. Imoita T-paidan koko sekä äidin tai isän puhelinnumero ja sähköpostiosoite. Ilmoita myös jos lapsen kuvia leiristä EI SAA julkaista.

Leirimaksu:

Leirimaksu on 75 € (sisaralennus 10 €) Perheet joilla on taloudellisesti tiukkaa voivat saada maksuista alennuksen.

Leirimaksu maksetaan tilille FI3124461800124618 / Dalsbruks Sjöscouter
Kirjoita viestikenttään "Kattegatt 2019" sekä osallistujan nimi. Maksa viimeistään perjantaina 31.5. Ilmoittatuminen on sitova. Leirimaksun saa takaisin vain jos sairastuu.

Leirivarusteet:

oma teltta, makuupussi, makuu-alusta, pelastusliivit (mikäli löytyy)

yöasu, pesuvälineet: saippua, pyyhe, hammasharja, hammastahna, shampoo, kampa/hiusharja

ruokailuvälineet (omalla nimella varustetut): 2 syvää lautasta (muovisia, ei paperilautasia), muki, veitsi, haarukka, ruokalusikka, astiapyyhe

sadevaatteet: sadetakki sekä sadehousut, saappaat, saapassukat

uimapuku/-housut, kylpypyyhe

ulkotakki, lakki (hyttysiä vastaan), lämmin pusero, toiset pitkät housut, ylimääräiset alusvaatteet sekä sukat, t-paitoja sekä lämmin paita

partiolaiset ja sudenpennut: partiopusero sekä huivi

taskulamppu, muistiinpanovälineet, puukko (jos saat kotoa luvan)

Kännykkää ei saa ottaa mukaan. Vanhemmat voivat soittaa johtajille. Lapset saavat soittaa kotiin tarvittaessa. Kännykkäkielto johtuu siitä että on lapselle parempi että leirin johtajat tietävät mahdollisesta koti-ikävästä kuin että lapsi, johtajien tietämättä, itkien soittaa yöllä vanhemmilleen, jotka myös huolestuvat.

Leiriltä löytyy "karkkikioski". Voit varata HIEMAN taskurahaa mukaan mikäli tahdot.

Leirin järjestää Dalsbruks Sjöscouter ja Kemiönsaaren seurakunta