Haudanhoito ja kastelu

Hautaoikeuden omistajan velvollisuus on pitää hauta hoidettuna. Haudan voi hoitaa itse tai ostaa tämän palvelun seurakunnalta. Haudanhoitosopimuksen voi tehdän yhdeksi tai viideksi vuodeksi. Kastelun voi tilata yhdeksi vuodeksi kerrallaan.

Dragsfjärdin ja Kemiön hautausmaiden hoitosopimukseen sisältyvät kesäkukkien istutus ja hoito, kastelu sekä rikkaruohojen kitkentä ja roskien poistaminen kukkamaasta tarpeen mukaan.

Västanfjärdin hautausmaiden hoitosopimukseen sisältyvät kevät- ja kesäkukkien istutus ja hoito sekä talveksi kanerva ja havunoksat, kastelu sekä rikkaruohojen kitkentä ja roskien poistaminen kukkamaasta tarpeen mukaan.

Hiittisten hautausmaalla ei ole omaa haudanhoitorahastoa, minkä vuoksi sen haudoille ei voi tehdä haudan hoitosopimusta.

Hautojen hoito- ja kastelumaksut löydät TÄÄLTÄ

Jos haluatte tilata hautojen hoidon tai kastelun Kemiönsaaren seurakunnan hautausmaille, ottakaa ystävällisesti yhteyttä Kemiönsaaren seurakunnan kirkkoherranvirastoon 13.4. mennessä.

Lähetämme teille, joilla on ollut kastelusopimus, 1 vuoden tai 5 vuoden hoitosopimus , keväällä uuden tarjouksen (edellyttäen että  haudan hautaoikeus on voimassa). Hoito- tai kastelusopimus jatkuu automaattisesti jos maksatte laskun. Jos haluatte muuttaa sopimusta ottakaa yhteyttä kirkkoherranvirastoon.
Ylläoleva koskee Kemiön, Dragsfärdin ja Västanfjärdin hautausmaita. Jos haluatte kastelusopimuksen Hiittisten hautausmaalle olkaa hyvä ja ottakaa yhteyttä kirkkoherranvirastoon.

Puhelin 02-425990 (maanantaisin, keskiviikkoisin ja torstaisin klo 9.30-15)
sähköposti kimitoon@evl.fi

Tietoa niille joilla on haudanhoito- tai kastelusopimus

Haudat, joilla on hoitosopimus, on merkitty suraavasti (Hiittisissä ainoastaan kastelu):
Valkoinen keppi = Haudanhoito
Valkoinen keppi vihreällä raidalla = Kastelu
Valkoinen keppi punaisella raidalla = Haudanhoitosopimus on päättynyt

Haudan hoito

Dragsfjärdin ja Kemiön hautausmaiden hoitohautojen istutukset alkavat viikolla 23-24. Istutuksen yhteydessä poistetaan kaikki vanhat kukat. Västanfjärdin hautausmaiden hoitohautojen istutukset alkavat kevätkukilla ennen äitienpäivää.

Kastelu

Dragsfjärdin-, Kemiön– ja Västanfjärdin hautausmaiden kastelu alkaa 1.6 ja jatkuu elokuun loppuun.
Olkaa ystävällisiä ja muokatkaa kukkamaa ennen kukkien istuttamista niin kastelu toimii paremmin.