Haudanhoito ja kastelu

Hautausmaan hoitokausi alkaa yleissiivouksella, kun lumet ovat sulaneet. Tällöin kaikilta haudoilta poistetaan talven aikana haudoille tuodut havut, kanervat ja muut talvikoristeet.

Hautaoikeuden omistajan velvollisuus on pitää hauta hoidettuna. Haudan voi hoitaa itse tai ostaa tämän palvelun seurakunnalta. Haudanhoitosopimuksen voi tehdä yhdeksi tai viideksi vuodeksi. Kastelun voi tilata yhdeksi vuodeksi kerrallaan.

Hoitosopimuksien sisältö

  • Dragsfjärdin ja Kemiön hautausmaiden hoitosopimukseen sisältyvät kesäkukkien istutus ja hoito, kastelu sekä rikkaruohojen kitkentä ja roskien poistaminen kukkamaasta tarpeen mukaan.
  • Västanfjärdin hautausmaiden hoitosopimukseen sisältyvät kevät- ja kesäkukkien istutus ja hoito sekä talveksi kanerva ja havunoksat, kastelu sekä rikkaruohojen kitkentä ja roskien poistaminen kukkamaasta tarpeen mukaan.
  • Hiittisten hautausmaalla ei ole omaa haudanhoitorahastoa, minkä vuoksi sen haudoille ei voi tehdä haudan hoitosopimusta. Kastelusopimus onnistuu.

Dragsfjärdin, Kemiön ja Västanfjärdin hautausmaiden hoitohautojen istutukset tehdään ennen juhannusta. Istutuksen yhteydessä poistetaan kaikki vanhat kukat. Västanfjärdin hautausmaiden hoitohautojen istutukset alkavat kevätkukilla ennen äitienpäivää.

Kastelu alkaa 1.6 ja jatkuu elokuun loppuun asti.
Olkaa ystävällisiä ja muokatkaa kukkamaa ennen kukkien istuttamista niin kastelu toimii paremmin.

Haudanhoidon ja kastelun tilaus

Lähetämme teille, joilla on ollut kastelusopimus, 1 vuoden tai 5 vuoden hoitosopimus, uuden tarjouksen keväällä (edellyttäen että haudan hautaoikeus on voimassa). Hoito- tai kastelusopimus jatkuu automaattisesti jos maksatte laskun. Jos haluatte muuttaa sopimusta ottakaa yhteyttä seurakuntatoimistoon.

Ystävällisesti ottakaa yhteyttä seurakuntatoimistoon jos teillä on ollut yli 5 vuoden hoitosopimus ja haluatte tehdä uusi hoitosopimus.

Jos haluatte tilata hautojen hoidon tai kastelun Kemiönsaaren seurakunnan hautausmaille, ottakaa yhteyttä seurakuntatoimistoon huhtikuun puoleenväliin mennessä.

 
 

Yhteystiedot

Kappelimäentie 6
25870  Dragsfjärd
Puhelinnumero: 02 425 990
Sähköposti: kimitoon(at)evl.fi

Aukioloajat

Palvelemme maanantaista torstaihin klo 10.00 - 13.00. Toimistolla voi myös asioida, mielellään ajanvarauksella.