Virkatodistukset ja sukuselvitykset

Seurakuntatoimiston kautta voit tilata virkatodistuksia ja sukuselvityksiä Kemiönsaaren seurakunnan jäsenrekisteristä. Kirjoitamme myös todistuksia aikaisempien seurakuntien kirkonkirjoista, eli Kemiön, Dragsfjärdin, Västanfjärdin ja Hiittisten seurakunnista.

Virkatodistustilaukset

Voit tilata virkatodistukset ja sukuselvitykset seuraavilla tavoilla:

Yksityisasiakkaat

Suomen evankelis-luterilainen kirkko on avannut verkossa asiointipalvelun, jossa asiakas voi tietoturvallisesti tilata virkatodistuksen itsestään (ns. elää-todistus) tai sukuselvitysmuotoisen virkatodistuksen vainajasta. Tunnistautumista varten tarvitset pankkitunnukset tai mobiilivarmenteen.

Tilaus tehdään Virkatodistus asiointipalvelun kautta.

Yritys- ja organisaatioasiakkaat

Yritykset ja organisaatiot joilla on Y-tunnus tilaavat täyttämällä allaolevan lomakkeen. Yksityishenkilöt eivät voi käyttää tätä tilausvaihtoehtoa enää 17.03.2021 jälkeen. 

Tilaus tehdään täyttämällä sähköisen tilauslomakkeen.

 

Virkatodistuksen voi myös tilata ottamalla yhteyttä seurakuntatoimistoon puh. 02 425 990 (ma, ke, to 9.30-15.00) tai sähköpostin kautta kimitoon(at)evl.fi

Täältä löydät tiedot virkatodistusmaksuista.

 

Virkatodistuksia on kahdentyyppisiä

  1. Seurakunnan jäsenen yksittäisiä tietoja sisältävä virkatodistus (elää-todistus). Virkatodistukseen merkitään käyttötarkoituksesta riippuen perushenkilötiedot myös puolisosta ja/tai lapsista ja/tai vanhemmista (ei muuttoja). 
     
  2. Sukuselvitysmuotoinen virkatodistus on tietosisällöltään laajempi. Siihen merkitään mm. muuttotiedot ja maininnat puolisosta ja lapsista. Jos henkilöllä ei ole lapsia, todistukseen merkitään vanhemmat ja sisarukset.
     

Sukuselvitystä tarvitaan yleisimmin perunkirjoitukseen ja muuhun kuolinpesän asioiden hoitoon. Sukuselvitysten toimitusaika on noin 1-3 viikkoa. Mikäli sukuselvityksessä on henkilön kohdalla maininta 'elää', hänestä ei tarvita erillistä virkatodistusta.

Huom! Sukuselvitys ei ole sama asia kuin sukututkimus. Sukututkimuksesta saat tietoa tästä linkistä.

 

Sukuselvitykset tehdään kirkon jäsenrekisterin ja kirkonkirjojen pohjalta

Suomen evankelis-luterilaisen kirkon seurakunnat ovat ottaneet käyttöön kirkon yhteisen jäsenrekisterin. Jäsenrekisterissä on seurakunnan jäsenen perhesuhdetiedot (avioliitot, lapset, vanhemmat). Nämä tiedot vastaavat väestötietojärjestelmän tietoja. Seurakunnat toimivat jäsentensä virallisina väestökirjanpitoviranomaisina 1.10.1999 asti. Sen jälkeen seurakuntien jäsenrekisteriä on pidetty säännöllisesti ajan tasalla väestötietojärjestelmän avulla. Kirkon yhteinen jäsenrekisteri ei toistaiseksi sisällä kattavasti tietoja vanhosta tapahtumista, vaan nämä tiedot ovat edelleenkin seurakunnan vanhoissa kirkonkirjoissa. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että

  • perunkirjoitusta varten vainajasta tilataan sukuselvitys siitä seurakunnasta, jossa hän oli jäsen kuollessaan eli ns. viimeisin seurakunta. Viimeisin seurakunta antaa todistuksen, joka kattaa vainajan perhesuhdetiedot 1.10.1999 alkaen. Viimeisen seurakunnan lisäksi vainajasta ei tarvitse tilata erillisiä todistuksia niistä mahdollisista muista seurakunnista, joissa hän on ollut jäsen 1.10.1999 jälkeen
  • ajalta ennen 1.10.1999 todistukset vainajasta tilataan taannehtivasti niistä seurakunnista tai muista rekistereistä, joissa vainaja on ollut kirjoilla 15 vuotta täytettyään.

 

Virkatodistuksen saa tarvittaessa usealla kielellä

Virkatodistuksia saa suomen- tai ruotsinkielisenä. Tarvittaessa virkatodistuksen saa monikielisellä lomakkeella, jolloin todistuksen saa suomen- ja ruotsinkielen lisäksi englanniksi, saksaksi tai ranskaksi. Sukuselvityksiä saa vain suomen- ja ruotsinkielisenä.

 

Lakkautettujen seurakuntien ja maistraattiin kuuluvien jäsentiedot

Jos kyseessä on rajan taakse jäänyt lakkautettu seurakunta, tilaukset tehdään Mikkelin maakunta-arkistoonLinkki avautuu uudessa välilehdessä.

Mikäli henkilö ei kuulunut seurakuntaan, tilataan sukuselvitys siltä ajalta Digi- ja väestötietovirastostaLinkki avautuu uudessa välilehdessä.

 

Tietosuoja-asetuksen mukainen informointi tietojen käsittelystä kirkon yhteisessä jäsenrekisterissä.

Yhteystiedot

Kappelimäentie 6
25870  Dragsfjärd
Puhelinnumero: 02 425 990
Sähköposti: kimitoon(at)evl.fi

Seurakuntatoimiston aukioloajat


Palvelemme puhelimitse ja sähköpostitse maanantaisin, keskiviikkoisin ja torstaisin klo 9.30 - 15.00. Toimistolla voi asioida ajanvarauksella. 

Laskutusosoitteet

Paperilaskut:
Kirkon Palvelukeskus/
Kemiönsaaren seurakunta
++3253++
PL 378
00026 Basware

E-laskutusosoite:
003722186627

Sähköpostiosoite laskuille:
kirkonpalvelukeskus(at)bscs.basware.com